diumenge, 3 de març de 2013

Sortida Camp d'Aprenentatge

El dimarts 26 de febrer vam fer l'esperada sortida a la riera de la Riba amb els mestres del Camp d'Aprenentatge. Al matí vam observar la vegetació de ribera, mesurar i classificar el tipus de pedres-roques, mesurar l'amplada i profunditat del riu, mesurar la temperatura de l'aigua i de l'aire i, el més divertit, capturar macroinvertebrats amb les botes de pescador. Va ser una interessant classe de medi natural (vegetació i geologia) i matemàtiques.


A la tarda vam fer el treball de laboratori i vam observar, identificar i classificar els macroinvertebrats que havíem portat. Aquesta vegada la classe era més relacionada amb el món animal. Era superinteressant veure els animalons amb la lupa binocular, com es movien, la forma... Havíem de trobar el nom i l'index biològic a les fitxes que ens havien deixat els del Camp.


Finalment vam anotar tots els índex biològics i el resultat que vam obtenir ens indicava que l'aigua està una mica contaminada. Sabem que fa dos anys tenia més bona qualitat i ja hem pensat alguna mesura per intentar que no continuï baixant la seva qualitat. A veure si ho aconseguim!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada