dimecres, 14 de maig de 2014

Experiment sobre alimentació

Dins el tema d'alimentació hem volgut observar què passava amb els nostres aliments si no els conservàvem adequadament. Hem deixat una part de l’esmorzar de cadascú una setmana a l’aire lliure, alguns amb aigua i alguns sense. Hi havia pa, embotit, formatge, galetes, xocolata, fruita, fruits secs...
 Vam plantejar HIPÒTESIS:
  • Teníem diverses idees del que passaria amb els nostres esmorzars: alguns es floririen o es desfarien, altres es posarien durs, que l’aigua ajudaria a conservar els aliments, que alguns es conservarien... 
Les nostres OBSERVACIONS i CONCLUSIONS són:
  • Només s’han conservat bé la xocolata i l’avellana, perquè són aliments que no necessiten fred per a la seva conservació.
  • La fruita s’ha florit tota, sobretot si tenia força humitat. Tota la fruita porta força aigua.
  • El pa, l’embotit i el formatge, sense aigua han quedat durs, i els que tenien humitat s’han florit.
  • La galeta sense aigua s’ha estovat i la que tenia aigua s’ha desfet i després endurit.
  • El iogurt s’ha assecat, s’ha evaporat l’aigua.
Conclusió final: Els fongs es desenvolupen millor sense fred i amb humitat.


A més de l'observació directa hem pogut observar els diferents fongs amb la lupa binocular, molt augmentats, i us podem assegurar que l'espectacle era fascinant, res a envejar a un escull de corals o relleus rocosos. Us ensenyem les fotos de com han evolucionat alguns dels aliments al llarg de la setmana, llàstima que no us els podem ensenyar ampliats!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada