dilluns, 3 de novembre de 2014

Experimentem sobre els rius

Dins el projecte que seguim del camp d'aprenentatge, avui ens han portat la maqueta d'un riu per fer experimentació. Entre tots l'hem muntat i hem pogut comprovar algunes de les hipòtesis que havíem fet la setmana passada:
-         L’aigua de la pluja busca el camí més fàcil, sempre avall, i aquest camí (el llit del riu) cada vegada es fa més ample. 
 -         Els rius s’ajunten perquè tots segueixen el camí més fàcil, cap avall. Aquests rius més petits són els afluents.
 -         Els embassaments es formen perquè les persones fan una barrera i s’acumula molta aigua. Aquesta aigua la guardem per a consumir perquè no hi ha gaire.
-         La velocitat de l’aigua del riu depèn del pendent i de la quantitat de l’aigua. Això també fa que el riu sigui més ample (molta aigua i més lenta) o més estret (poca aigua i més pendent, més ràpida).
 -         Els rius arrosseguen minerals que deixen al mar i aquest al cap de milions d’anys s’ha tornat salat. Amb aquests materials que s'arrosseguen es formen els deltes. El procés és primer d'erosió, després de transport, i al final de sedimentació.

A les fotos podeu veure com hem utilitzat diferents materials per poder comprovar les hipòtesis. També hem comprovat algunes altres coses que ja sabíem com la filtració de l'aigua sota terra...
Ens ho hem passat superbé i hem aprés molt!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada